Reedel, 20. oktoobril toimus koostöös Läänemaa Koolispordi Liiduga Uuemõisa jalgpallihallis 1.-3. klasside jalgpalliturniir, kust võttis osa 99 last seitsmest maakonna koolist.

Tüdrukute turniiril mängis neli võistkonda ja esikoha sai Haapsalu Linna Algkooli võistkond. Järgnesid Taebla Kool, Palivere Põhikool ja Ridala Põhikool. Kokku käis väljakul 29 tüdrukut.

Poiste arvestuses osales 9 võistkonda seitsmest koolist. Kahest alagrupist pääsesid poolfinaalidesse kaks paremat. Esimeses poolfinaalis alistas Oru Kooli võistkond kindlalt 5:0 Uuemõisa Lasteaed-Algkool I võistkonna. Teises poolfinaalis kohtusid Risti Põhikool ja Haapsalu Linna Algkooli I võistkond ning finaalikoha võtsid 5:0 võiduga Risti poisid. Finaal oli lõpuni väga põnev ja normaalaeg lõppes 3:3 viigiga ning järgnenud penaltiseerias osutus täpsemaks Risti Põhikooli esindus. Kolmanda koha mängus jäi 3:2 peale Haapsalu Linna Algkooli esindus jättes Uuemõisa poisid neljandale kohale.

5.-9. kohta jäid jagama Taebla Kool, Haapsalu Linna Algkool II, Uuemõisa Lasteaed-Algkool II, Ridala Põhikool ja Palivere Põhikool.

Läänemaa JK noortetreener ja Haapsalu Linna Algkooli liikumisõpetaja Bert Rotbergi sõnul sujus turniiri korralduslik pool hästi ning osalejate tagasiside oli igati positiivne. „Turniir läks väga hästi. Selles vanuses polnud Läänemaal lähiminevikus analoogset turniiri toimunud, päevakava oli ajaliselt kompaktne ja saime mängida väga heades tingimustes. Mängude ajalisest graafikust jäime küll veidi maha, kuid see ei morjendanud ega seganud kedagi,“ ütles Rotberg.

Rotberg lisas, et tal on hea meel, et turniirist võttis osa enamus Läänemaa koole. „Osalistele annab see üritus kindlasti positiivse elamuse sportimisest ja võistlemisest üldisemalt. Samuti tekitas huvi jalgpalli vastu, sest turniiril oli palju mängijaid, kes regulaarselt jalgpallitreeningutel ei osale. Tüdrukute jalgpallile annab selline turniir kindlasti positiivse tõuke: sarnaselt kevadele, kui tegime 4.-6. klassidele esmakordselt eraldi tüdrukute turniiri, siis saime seda teha ka nüüd. Lisaks on see selline mõnus kogukondlik üritus, kus kohalik jalgpalli ja spordipedagoogide kogukond kokku saab,“ võttis noortetreener oma mõtted kokku.

Kõik turniiri tulemused leiab SIIT

Tüdrukute esikoht Haapsalu Linna Algkool

Poiste esineliku võistkonnad pärast autasustamist

Rohkem pilte näeb SIIT

Eesti Koolispordi Liit ja Tallinna Haridusamet on varasemalt korraldanud koolidevahelisi võistlusi alates 7. klassist. EJLi eestvedamisel toimuvad käimasolevast õppeaastast Rimi koolijalka turniirid ka nooremate klasside poistele ja tüdrukutele.

Koolijalgpalli turniire toetavad Rimi, Corny, Sportland ja Nike.